Pentru cei cu un buget nu tocmai redus dar nici consistent sunt aplicabile atât ideile pentru bugetul redus dar și arta inspirată din natură, arta abstractă și arta simbolistă. Arta poate avea multiple forme dar important este ca ea să fie accesibilă bugetului nostru și să ne îndeplinească nevoia de a ne simți conectați atât cu locul de unde provenim ca și specie, cu valorile și idealuri noastre, cât și cu elemente străine care ne pot aduce inspirație.
Arta inspirată din natură
Natura este un element complex, care este greu de reprodus în locuințe datorită limitărilor impuse de caracteristicile tehnice ale spațiului, dar putem totuși să ne creem așa zisele "colțuri de natură" care să expună o secțiune limitată a unui mediu.
Spre exemplu, vom lua cea mai uzuală alegere, mai precis acvariul cu pești care dorește să recreeze un ecosistem acvatic la o scară mică. După cum putem vedea în imaginea următoare, sunt prezente diverse tipuri de vegetație, agregate minerale naturale și pești care crează o atmosferă relaxantă pentru iubitorii de natură acvatică ori pentru cei care se simt atrași de lumea apelor și misterele sale.
Arta simbolistă
Simbolismul în artă se manifestă ca fiind o reprezentare a unor idei, concepte ori învățături, a numeroaselor religii și științe. Nevoia de simbolism este o caracteristică de bază a omului, a cărui existență este dovedită din primele picturi rupestre unde erau expuse concepte de plante, animale, oameni sau chiar lecții de viață.
Un exemplu de pictură simbolică, care denotă existența divină, ar fi tabloul "Apariția", pictat de Gustave Moreau în 1876.
Arta abstractă
Similar artei simboliste, arta abstractă este o nevoie existențială a omului. Rolul omului este de a crea ordine din dezordine, el are nevoie de haos în viața sa deoarece este materia primă pe care o procesează și o transformă într-un produs finit și cu caracteristici bine definite.
Următorul tablou reliefează diverse tipuri de elemente, unele din natură, altele cosmologice sau științifice și interacțiunea dintre acestea, în funcție de individualitatea observatorului.
Comments