top of page
  • Poza scriitoruluimeioni247

Idei de amenajare ambientală pentru un buget mic

Actualizată în: 12 mar.

Vă prezentăm o serie de idei de amenajare ambientală pentru cei cu un buget redus:


Expresia fotografică


Fotografiile cu peisaje din natură, cu peisaje urbane, ori cu amintiri din experiențele din viața noastră pot deveni obiecte folosite în decorul mediului în care ne aflam, fie că lucrăm în acel mediu ori că pur și simplu conviețuim acolo împreună cu familia noastră. Ele ne pot afecta energia emoțională aducând la suprafață emoțiile trăite în acele momente ori care reflectă o anumită scenă în care am dori să ne aflăm.


Un exemplu concret, ar putea reprezenta o fotografie cu familia în Ajunul Crăciunului, unde ne bucurăm de cadourile oferite de cei dragi, înrămată și poziționată undeva în spațiul în care ne desfășurăm rutina zilnică și care din când în când să ne intre în câmpul vizual și prin intermediul căreia să ne reconectăm cu acel moment din viață care ne aduce bucurie.




Materiale textile și țesături


Materialele textile și țesăturile în general dau o notă de intimitate și emană căldură în sufletul celor care au avut relații bune cu bunicii ori cu alte persoane pasionate de prelucrarea acestor materiale în produse precum șosete, ciorapi, veste, pulovere, plăpumi și așa mai departe.




Aranjamente artistice


Aranjarea lucrurilor din mediul în care trăim are un impact mare asupra productivității noastre, lucru despre care cred că suntem cu toții de acord, dar știați că poate avea un efect și asupra psihicului nostru? Da, într-adevăr, modul în care lucrurile sunt aranjate reflectă modul nostru de gândire și starea noastră sufletească. Dacă lucrurile sunt aranjate haotic atunci acestă stare de dezordine ne este insuflată și nouă și va fi vizibilă în tot ceea ce facem, dar putem schimba singuri acest fel de a fi prin reorganizarea lucrurilor în așa fel încât acestea să ne satisfacă atât pe plan funcțional prin structură cât și sufletesc prin evitarea monotoniei.


În următoarea imagine putem vedea că dulapul este poziționat paralel cu pereții și este aproape lipit de peretele din stânga pozei, la deschiderea ușii dulapului cât și încăperii există posibilitatea de a se lovi una de alta, iar acest lucru ne poate crea o stare de tensiune mentală deoarece în subconștient tot timpul va fi prezentă această ipostază conflictuală.



Individualizarea ambientului


Dacă până acum am vorbit despre importanța amintirilor noastre, a emoțiilor retrăite cât și a stresul existent la nivel de subconștient acum dorim să acoperim și ramura de creativitate. Creativitatea ne poate fi afectată când ne aflăm într-un mediu monoton, lipsit de elemente de inspirație. Neavând surse din care să se inspire, mintea devine adormită și prefere să conserve energie pentru acele momente care chiar contează așadar pentru a ne trezi creativitatea, trebuie să punem mintea la contribuție dar cum să facem acest lucru când ea dorește să se odihnească? Simplu, trebuie să îi oferim un medium care să stârnească interesul potrivit și putem face acest lucru prin personalizarea mediului în care trăim cu ornamente care să reprezinte ceva din activitatea cu care ne ocupăm.


Pentru cineva care lucrează în domeniul naval, s-ar potrivi un element de decor care să îi amintească de momentul în care se simte cu adevărat împlinit, acela când are șansa de a-și vedea rezultatul propriei munci ori de a-și urma pasiunea.


10 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page